'NEC krijgt nog geen jawoord van Mattsson en moet vrezen voor zomerse exit'

'NEC wil smaakmaker meerjarig contract geven, maar moet vrezen voor zomerse exit'

5 december om 17:01

Het is niet ondenkbaar dat Magnus Mattsson komende zomer vertrekt bij NEC. Dat meldt Voetbal International. De club bereikte namelijk nog geen akkoord over een contractverlenging met de Deense middenvelder, die dit seizoen van grote waarde is.

Met zes goals en vier assists in dertien Eredivisie-wedstrijden, is Mattsson één van smaakmakers bij NEC. De voormalig jeugdinternational heeft een contract dat komende zomer afloopt, terwijl NEC de optie heeft om met één jaar te verlengen. De huidige nummer zestien van de Eredivisie is voornemens dat gaan doen, maar wil Mattsson eigenlijk nog langer aan zich gaan binden.

NEC heeft de creatieveling al een nieuw en meerjarig contract aangeboden, maar dat heeft nog niet tot een akkoord geleid. 'Als Mattsson na het verlengen van de optie in zijn contract tot de zomer van 2025 vastligt, zal NEC komende zomer alsnog een transfer moeten overwegen', stelt VI. 'Zo kan de Nijmeegse club een transfervrij vertrek over anderhalf jaar voorkomen.' Op dit moment zijn er nog geen clubs concreet in de markt voor Mattsson.