Messi vertelt over afgeketste transfer: 'Het is waar dat ik er veel over dacht'

Messi vertelt over afgeketste transfer: 'Het is waar dat ik er veel over dacht'

5 december om 18:23
Laatste update: 5 december om 18:37

Lionel Messi geeft toe dat hij ook erg dicht bij een overstap naar Saudi-Arabië is geweest. Afgelopen zomer kreeg de Argentijn een mega-aanbieding uit de oliestaat van Al Hilal, maar uiteindelijk koos hij voor een move naar Inter Miami.

Vorige zomer was het lang onduidelijk waar de toekomst van Messi lag. Eerst ketste een terugkeer bij FC Barcelona af, waardoor hij moest kiezen tussen Inter Miami en Al Hilal. "Het is waar dat ik er veel over een stap naar de Saudische competitie heb gedacht", zegt Messi tegen Time Magazine, dat hem heeft uitgeroepen tot Atleet van het Jaar. "Ik ken het land, ze hebben daar een erg sterke competitie gecreëerd die in de nabije toekomst heel belangrijk kan worden."

Messi is ook toeristisch ambassadeur van Saudi-Arabië. "Daardoor was het een bestemming die me aantrok. Ik heb namelijk genoten van alle plekken die ik daar heb bezocht en het voetbal groeit in het land." Naar verluidt kon Messi bij Al Hilal zo'n tweehonderd miljoen euro per jaar opstrijken, maar uiteindelijk koos hij dus voor het lucratieve aanbod van Inter Miami.