Suarez gaat voor een jaar tekenen bij Inter Miami

'Buit is bijna binnen: volgende speler meldt zich in Miami voor Barça-bende'

5 december om 20:55

Luis Suarez gaat de volgende oud-Barcelona-speler worden die bij Inter Miami aan de slag gaat. De Uruguayaan nam onlangs afscheid van zijn huidige club Gremio. Suarez gaat volgens The Athletic snel een contract tekenen van één jaar.

De club en speler zijn nu in de laatste fase van de onderhandelingen. Als die gesprekken goed verlopen, gaat Suarez voor een jaar tekenen in de Amerikaanse Major League Soccer. De spits is inmiddels 36 jaar, maar was vorig jaar nog erg van waarde voor het Braziliaanse Gremio. Met 24 doelpunten en zeventien assists in 52 duels had de Uruguayaan een groot aandeel in het succes van de club.

Voor Suarez betekent een overstap naar Miami een prachtige herfst van zijn loopbaan als voetballer. De spits kan daar weer spelen met zijn boezemvrienden uit zijn Barcelona-tijd. Ook Sergio Busquets, Jordi Alba en Lionel Messi zijn actief bij de Amerikaanse club. Voor de Argentijnse superster zou het geweldig zijn als Suarez terugging. De twee aanvallers woonden in Barcelona naast elkaar en gingen regelmatig samen op vakantie.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!