Almada heeft clubs voor het uitkiezen in Europa

'Oud-target van Ajax kan voor 20 miljoen euro naar enorme lijst aan topclubs'

5 december om 21:42

Voormalig Ajax-target Thiago Almada lijkt een erg gewild man te zijn aankomende winterse transferperiode. De Argentijn van Atlanta United heeft aangegeven dat hij in januari al de stap naar Europa wil maken en volgens CalcioMercato zit er een waslijst aan topclubs op het vinkentouw.

Het lijkt er vooralsnog op dat de Serie A en de Premier League de meest waarschijnlijke bestemmingen zijn voor Almada. Vanuit Italië zouden Napoli, AC Milan, Internazionale en Juventus de situatie in de gaten houden. In Engeland lijkt Manchester United het meest geïnteresseerd, maar ook Manchester City, Liverpool, Newcastle United en Chelsea hebben Almada op de radar. Ook Olympique Marseille en Valencia zouden nog meekijken.

Almada gaf deze week in gesprek met ESPN Argentina aan dat hij zo snel mogelijk naar een topcompetitie wil. "Ik wil nu naar Europa! Ja, in de volgende transferwindow. Als ik zou moeten kiezen: de Premier League of La Liga, maar ik sta open voor elke topcompetitie."

Ajax informeerde afgelopen zomer al naar de Argentijnse spelmaker, maar de Amsterdammers pakte niet door. Sven Mislintat haalde Georges Mikautadze in plaats van Almada. Volgens CalcioMercato zou de 22-jarige Argentijn voor een bedrag van minimaal twintig miljoen euro op te halen zijn uit de Major League Soccer.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!