Bayern München ziet Clément Lenglet als noodoplossing

'Bayern spot 'noodoplossing' bij Barça: concurrentie voor De Ligt in aantocht'

6 december om 09:48

Mogelijk krijgt Matthijs de Ligt er in januari een concurrent bij Bayern München bij. Clément Lenglet is op de radar van Der Rekordmeister verschenen, melden Mundo Deportivo en BILD.

Bayern zit krap in zijn centrale verdedigers. De Ligt is al geruime tijd geblesseerd, waardoor trainer Thomas Tuchel op die positie alleen over Dayot Upamecano en Kim Min-jae kan beschikken. Om die reden wil de Duitse landskampioen zich in de winter in de breedte versterken. Lenglet wordt dit seizoen door FC Barcelona uitgeleend aan Aston Villa en zijn rol in Birmingham is zeer beperkt. De Fransman kwam enkel in de Conference League in actie.

Lenglet kan dan ook de 'noodoplossing' voor Bayern worden. Voor Barça kan een deal met Bayern eveneens interessant zijn, omdat Lenglet een fors salaris opstrijkt in Catalonië. Zijn salaris zou voor Bayern tegelijk het enige struikelblok vormen. Indien de Duitsers zich officieel melden, moet er een constructie gevonden worden om de huurperiode bij Villa voortijdig af te breken.

Bayern is actief op de transfermarkt. Eerder op de donderdag werd duidelijk dat Der Rekordmeister zich voor volgende zomer heeft verzekerd van de komst van Granada-aanvaller Bryan Zaragoza, die voor vijftien miljoen euro de stap maakt.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!