Van Bommel over Antwerp-talent Vermeeren

Van Bommel onder de indruk van talent: 'Hoop dat volgende stap nog even uitblijft'

6 december om 12:25
Laatste update: 6 december om 15:21

Mark van Bommel, hoofdcoach van Royal Antwerp FC, hoopt dat toptalent Arthur Vermeeren nog een tijd bij de regerend Belgisch kampioen blijft. De achttienjarige middenvelder werd onlangs veertiende in de Golden Boy-verkiezing. Er zijn verschillende Europese topclubs die hem zeer nadrukkelijk in de gaten houden.

Ondanks de interesse in onder andere Vermeeren, denkt Van Bommel dat zijn selectie intact zal blijven. "Ik ga er niet van uit dat er spelers vertrekken", zegt de Nederlandse coach tegenover HLN. "We willen iedereen aan boord houden. Maar als er interesse komt van de top van Europa voor iemand, dan wordt het moeilijk houdbaar. Al moet er dan wel een grote zak geld neergezet worden. En zelfs dan twijfel ik."

Van Bommel was niet op de hoogte van de veertiende plek van Vermeeren in de Golden Boy Award. De 79-voudig Oranje-international weet wel dat hij een pareltje in handen heeft. "Hij is blijven presteren, ook toen alle ogen steeds meer op hem gericht stonden. We zijn er constant mee bezig dat hij zich blijft ontwikkelen. Hij doet dat automatisch, en net dát is talent."

Van Bommel vergelijkt de situatie van zijn middenvelder met die van Golden Boy-winnaar Jude Bellingham. "Hij kan zich blijven aanpassen aan een steeds hoger niveau. Zo is dat ook met Bellingham. Hij kan hier nog stappen zetten. Maar laat die volgende grote stap naar een andere club nog maar even uitblijven", zegt Van Bommel met een knipoog.

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!