Afpersingszaak Sevilla ontmanteld

Afpersingszaak tegen Sevilla ontmanteld: 'Ivo de Bulgaar' wilde vijf ton hebben

6 december om 12:25
Laatste update: 6 december om 12:46

Een afpersingszaak tegen FC Sevilla is maandag door de Spaanse politie ontmanteld. Een bekende crimineel uit Spanje zou geprobeerd hebben directieleden van de club voor zo'n 500.000 euro af te persen. Naar verluidt vanwege een door Sevilla gecancelde tour door Mexico. 

'Ivo de Bulgaar', zoals de inmiddels gearresteerde Beyhan Mmezi Rafi door het leven gaat in Spanje, zou namens een Mexicaans kartel gehandeld hebben. Het bedrijf dat de tour van Sevilla door Mexico zou organiseren, zou daarvoor namelijk een half miljoen euro hebben voorgeschoten. Dat zou tevens gelden als 'aanbetaling' voor de rondreis van de Spaanse club. 

Omdat de trip van Sevilla uiteindelijk niet doorging, zou Rafi opdracht gegeven hebben om verschillende medewerkers van de club af te persen, om zo alsnog aan die 500.000 euro te komen. Die poging is nu door de Spaanse politie ten einde gebracht. 

Volgens de Spaanse media staat 'Ivo de Bulgaar' niet alleen bekend om zijn criminele activiteiten, maar ook als een van de grote controleurs van het nachtleven in Madrid. Zijn arrestatie wordt gezien als een grote klap voor de georganiseerde misdaad in Spanje. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!