Arteta dolblij na winst op Luton Town

Arteta uitzinnig na Houdini-act in Luton: 'De hele ploeg staat te springen'

6 december om 13:07
Laatste update: 6 december om 13:12

Promovendus Luton Town was dinsdagavond bijna een enorme banenschil voor Arsenal. Diep in blessuretijd wisten The Gunners toch nog de winst te pakken op Kenilworth Road (3-4). Daardoor blijft de club uit Noord-Londen ook na deze midweekse speelronde koploper van de Premier League.

De opluchting en blijdschap spatte van het gezicht van Mikel Arteta nadat Declan Rice in de 97ste minuut het winnende doelpunt voor Arsenal tegen de touwen kopte. "Ik ben zo blij. We wisten dat het hier een groot gevecht ging worden", begon de Spanjaard tegenover Amazon Prime. "Ik ben zo blij met het team. Ik heb met de hele ploeg gesproken en ze staan allemaal te springen. Ik ben vandaag a really happy manager."

De Arsenal-manager was ook onder de indruk van tegenstander Luton. "Alle credits naar Luton. Zij deden het uitstekend, hun afronding, hun voorzetten, soms moet je de tegenstander een compliment maken. Dus hierbij, het was een zware avond." Ook matchwinner Rice sprak vol lof over Luton. "Het is een topploeg, met de kwaliteiten die ze hebben moet niemand ze afschrijven."