LIVE: Ajax wil voorsprong over streep trekken bij RKC

LIVE: Ajax houdt stand in restant en klimt in Eredivisie (gesloten)

6 december 2023 om 20:00
Laatste update: 6 december 2023 om 20:00

Ajax verdedigt woensdagavond een 2-3 voorsprong bij RKC Waalwijk in het restant van het op 30 september stilgelegde duel. Etienne Vaessen liep toen een vervelende hoofdblessure op, maar is weer hersteld.

De doelman neemt daardoor gewoon onder de lat plaats tijdens de resterende zes minuten aan officiële speeltijd plus minimaal drie minuten blessuretijd. De thuisclub wisselde al vijfmaal, waardoor coach Henk Fraser weinig pijlen meer op zijn boog heeft. Bij Ajax zullen er wel wat wijzigingen zijn. Jay Gorter en Silvano Vos stonden op het veld in Waalwijk, maar zijn inmiddels geblesseerd geraakt.

Het duel in het Mandemakers Stadion wordt om 20.00 uur hervat met een scheidsrechtersbal voor RKC in het eigen strafschopgebied.