Slot doet 'vervelende constatering' bij Feyenoord

Slot doet 'vervelende constatering' bij Feyenoord na verloren toppers

6 december om 15:10

Arne Slot hoopt donderdag tegen FC Volendam het goede gevoel te herwinnen met Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers hamert vooral op defensieve zekerheid.

Het ging afgelopen week mis voor Feyenoord in de toppers tegen Atlético Madrid en PSV. Dat heeft volgens Slot vooral te maken met de manier waarop zijn team de tegengoals incasseerde. "Die geven we de afgelopen weken te makkelijk weg, ook tegen Excelsior al. Dan wordt het winnen van topwedstrijden een lastige opgave. Dat is een vervelende constatering, juist in zo’n belangrijke week", zegt Slot op de clubsite.

Feyenoord wil voor de winterstop in ieder geval niet meer averij oplopen. Slot is benieuwd naar FC Volendam, waar assistent Michael Dingsdag de honneurs waarneemt. "Een nieuwe trainer brengt vaak andere ideeën met zich mee. Daardoor zijn de individuele invulling van posities en het systeem waarin ze aantreden wellicht wat lastiger in te schatten dan normaal, maar we zullen voorbereid zijn en moeten vooral naar onszelf kijken", besluit Slot.

Feyenoord heeft een achterstand van tien punten op PSV. De regerend landskampioen speelt voor de winterstop ook nog tegen Celtic (Champions League), Heracles Almelo (Eredivisie) en FC Utrecht (KNVB Beker).

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!