Perez pakt Stengs aan: 'Weggegooid geld'

Perez hard over Feyenoord-aankoop: 'Dat vind ik bijna weggegooid geld'

6 december 2023 om 15:34
Laatste update: 6 december 2023 om 16:09

Kenneth Perez ziet dat Arne Slot voor het eerst met 'tegenwind' krijgt te maken bij Feyenoord. De Deense analist vindt dat de Rotterdammers het in de Eredivisie helemaal niet zo slecht doen, maar is wel kritisch op de prestaties in de Champions League én de aankopen met Calvin Stengs voorop.

"Arne Slot is anderhalf jaar bewierookt en heeft het fantastisch gedaan. Ik denk ook dat hij de spelers twintig, dertig procent beter heeft gemaakt. Daarmee heeft hij ze ook interessant gemaakt voor andere clubs. Maar als het net niet lekker loopt, dan zie je dat de spelers individueel niet zo goed zijn zoals hij ze er laat uitzien", begint Perez bij Voetbalpraat van ESPN. "Maar is dit nu tegenwind of heeft hij gewoon pech dat er één gewoon veel beter is?"

Het neemt niet weg dat Perez kritisch is op Feyenoord. "Je kan vraagtekens stellen bij de tactiek tegen Atlético, het niet doorgaan in de Champions League ten opzichte van Lazio. Fiasco is een groot woord, maar dat je niet doorgaat in deze poule vind ik echt een minpunt. Lazio, Celtic, dan moet je toch beter zijn als je stappen wil maken", oordeelt de Deen.

Perez ziet dat de inbreng van de aankopen gering is. Hij richt zijn pijlen vooral op Calvin Stengs. "Als je een analyse maakt van het hele seizoen van Stengs, dan zijn er drie wedstrijden waarin je denkt: 'wauw, dat ziet er goed uit'. Maar Stengs koop je, voor dat geld en zijn salaris, voor wedstrijden tegen Atlético en PSV. In die wedstrijden moet hij bepalend zijn. Alleen Stengs sneeuwt helemaal onder. Dan vind ik het bijna weggegooid geld."

De analist neemt het daarentegen op voor Luka Ivanusec. "Ik denk dat dat op termijn wel een heel goede speler wordt. Dat hij geblesseerd raakte, is net even lullig."

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!