Ajax verkoos Steijn boven Bosz: 'Krankzinnig'

Ajax verkoos Steijn boven Bosz: 'Blijft ongelooflijk, totaal krankzinnig'

6 december om 15:56
Laatste update: 6 december om 16:32

Dat Peter Bosz het zo goed doet bij PSV is voor Sjoerd Mossou geen verrassing. De verslaggever van het Algemeen Dagblad denkt dat de beleidsbepalers bij Ajax een grote blunder hebben begaan door afgelopen zomer niet professioneel naar de zestigjarige trainer te kijken.

"Als je veertien keer op rij wint, dan ben je natuurlijk de keizer, koning, generaal of hoe je het maar wil noemen van de Eredivisie", zegt Mossou in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Maar dat is toch ook niet helemaal nieuw? Het blijft ook wel iets bijzonders. In Amsterdam gaat het er nog regelmatig over, maar dat ze Bosz bewust hebben laten lopen…"

Mossou is vol ongeloof. "Dat het een bewuste keuze is geweest om hem níet te nemen, dat blijft ongelooflijk. Hij was beschikbaar en wilde zelf heel graag. Er was eigenlijk geen enkele belemmering, behalve dat er een paar mensen waren die daar geen zin in hadden. Totaal krankzinnig, want dat Bosz een buitengewone trainer is. was al bekend." De kritiek dat de Apeldoorner te weinig prijzen wint, zou onterecht zijn. "Bekijk zijn carrière over de hele lijn, de niveaus waarop hij gewerkt heeft en het voetbal dat bij de meeste clubs gespeeld werd. Dan heb je heel duidelijk een signatuur en dat bewijst hij nu."

Mossou sluit niet uit dat de keuze voor Maurice Steijn boven Bosz nu nog voor slapeloze nachten zorgt bij Ajax-directeur Maurits Hendriks. "Dat denk ik wel, of bij Edwin van der Sar. Dat hij zich afvraagt of ze zo eigenwijs hadden moeten zijn. Het is onwaarschijnlijk, dat het sentiment binnen een club zo’n rol speelt in plaats van er nuchter en professioneel naar te kijken. Gelukkig hebben ze dat bij PSV wel gedaan en met alle succes van dien."