PSV krijgt transferadvies over Tillman

'Babadi houdt situatie van 'geweldige' Tillman' in de gaten'

6 december om 17:06

Hoewel hij momenteel geen basisplaats heeft, doet PSV er goed aan om Malik Tillman definitief over te nemen van Bayern München. Dat stellen oud-speler Björn van der Doelen en clubwatcher Marco Timmer in de Skiete Willy Podcast.

PSV huurt de 21-jarige Amerikaanse international voor één seizoen, met een optie tot koop. Van der Doelen zag hem 'fantastisch' invallen tegen Feyenoord. "Ik vind het een geweldige voetballer. Hij is flegmatiek, maar dat is ook zijn kracht. De rust die hij heeft in zo'n wedstrijd. Technisch is hij goed, hij houdt de bal aan zijn voeten op momenten dat het belangrijk is. En hij is sterk, zonder dat hij heel agressief de duels ingaat. Hij is moeilijk van de bal te krijgen. Ook scoort hij makkelijk."

Tillman was dit seizoen goed voor vijf goals en twee assists in de Eredivisie, maar is regelmatig bankzitter door de concurrentie van spelers als Ismael Saibari en Guus Til. "Hij voetbalt mooi. Ik denk wel dat PSV de optie moet lichten." Daar hangt naar verluidt wel een prijskaartje aan van meer dan tien miljoen euro. "Er is nu geld zat", lacht Van der Doelen. "Ik ben gecharmeerd van hem en ik denk PSV en Bosz ook."

Timmer plaatst wel een kanttekening. "De situatie van Tillman wordt nauwgezet gevolgd door Isaac Babadi en zijn entourage. Die jongen heeft nog steeds niet bijgetekend en wil zicht houden op perspectief", stelt de verslaggever van Voetbal International. Tillman zou het jeugdproduct in de weg kunnen zitten. "Ik zie ze Tillman wel overnemen. Als Babadi niet wil bijtekenen, houdt het gewoon op."