KNVB komt met speciale td-opleiding, waar direct een stormloop op is

KNVB komt met speciale nieuwe opleiding, die direct razendpopulair is

6 december om 18:35
Laatste update: 6 december om 18:55

De KNVB is is begonnen aan een nieuw ontwikkelprogramma voor technisch directeuren en technisch managers. De voetbalbond maakt bekend dat de eerste groep deelnemers maandag al bijeen kwam op de KNVB Campus.

Guus Hiddink en Mo Allach waren aanwezig als gastsprekers bij de eerste bijeenkomst. Volgens de KNVB is er meteen al belangstelling voor het nieuwe ontwikkelprogramma: de inschrijvingen voor de drie verschillende doelgroepen zitten 'propvol', zo klinkt het. De eerste groep, die maandag dus op de KNVB Campus verscheen, bestaat uit dertien technisch directeuren met minder dan twee jaar aan ervaring in het betaald voetbal. Woensdag komt de ervaren groep met evenveel deelnemers bij elkaar.

Lennard van Ruiven, directeur Voetbalontwikkeling van de KNVB, lijkt niet verrast door de grote belangstelling van het ontwikkelprogramma. "Dit zegt veel over de behoefte van deze groep om zich te bekwamen in hun rol", stelt hij. "Technisch directeuren zitten vrij kort bij een club. Het is een complexe functie en resultaten spelen ook een rol. Terwijl dit juist een functie is die om continuïteit vraagt. Met dit programma krijgen ze meer bagage om hun rol beter uit te voeren en langer op hun post te blijven. Die continuïteit komt uiteindelijk de kwaliteit ten goede."