Martins Indi: 'Meest merkwaardige vijf minuten uit carrière van veel jongens'

Bijzonder restant in Alkmaar: 'Meest merkwaardige minuten uit carrière voor velen'

6 december om 19:21

Bruno Martins Indi denkt dat hij getuige is geweest van 'de meest merkwaardige vijf minuten' uit de carrieres van veel spelers van AZ en NEC. De Alkmaarders gingen in het restant van de wedstrijd tegen de Nijmegenaren op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Na de staking van anderhalve maand geleden, moesten AZ en NEC de laatste vijf minuten van hun wedstrijd woensdag uitspelen. Het duel werd hervat in de negentigste minuut met een 1-2 voorsprong voor NEC. Toch was AZ in het restant nog een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. "Voor veel jongens, waren dit de meest merkwaardige vijf minuten uit dehun carrière", zegt Martins Indi na afloop voor de camera van ESPN.

"We krijgen ook nog twee grote kansen, maar die gaan er niet in. De uitvoering was gewoon uitstekend", vervolgt de aanvoerder van AZ. "Je gaat voor één of twee kansen en die hebben we gekregen. De bal moet er dan in... Het was wel echt een grote kans, die van Meerdink. Hij is heel vast in zijn trap, maar het is gewoon een gemiste kans. Het is gewoon jammer."