Nuytinck: 'Shirt van Dost hing in NEC-kleedkamer'

NEC ontsnapt in restant: 'Hij staat helemaal vrij, dan ben ik boos'

6 december om 19:22

Bram Nuytinck draagt de zege in het extreem korte restant van het Eredivisie-duel bij AZ op aan Bas Dost. De aanvoerder van NEC is echter boos op zijn ploeggenoten, die de 1-2 voorsprong nog bijna uit handen gaven.

NEC moest voor vijf minuten blessuretijd de reis naar Alkmaar maken, nadat de wedstrijd eind oktober was gestaakt vanwege hartproblemen van Dost. Nuytinck heeft zoiets niet eerder meegemaakt. "Nee, heel gek. Ik kan er niets anders over zeggen eigenlijk", reageert hij voor de camera van ESPN.

Voor de Nijmegenaren was het vrouwen en kinderen eerst. "Zo is het wel", beaamt de ervaren verdediger. "Als een ploeg zo naar voren gaat, dan kan er een kansje komen. Dat wil je liever niet, maar volgens mij hadden ze er wel twee." Dat zorgt voor boosheid. "Je krijgt die corner tegen en de bal komt stil te liggen in de zestien. En hij (Mexx Meerdink, red.) staat gewoon helemaal vrij om die bal in te schieten. Van tevoren zeg je dat je alert moet zijn. Als hij dan zo vrij staat, dan ben ik wel boos. Dat kán niet."

Nuytinck stelt dat de NEC-spelers voor het korte bezoek aan AZ nog contact hadden met Dost. "Bas stuurde ons nog een berichtje: succes, weet waarvoor je het doet. We spreken Bas nog regelmatig natuurlijk. Het was de vorige keer gewoon een heel gekke wedstrijd. Dat je dan nu die vijf minuten moet afmaken, is ook gek. We deden het voor de drie punten, maar ook voor Bas. Zijn shirtje hing in de kleedkamer. Je doet het voor hem."

Nuytinck prijst ook de 237 meegereisde fans. "Dat is echt bizar. Super, dat is wel respect. Het is echt klasse. De drie punten hadden we hard nodig."