AZ-coach Jansen: 'Heb die jongen zo hoog, dit verbaasde me'

Pascal Jansen: 'Ik heb die jongen zo hoog zitten, dit verbaasde mij'

6 december om 19:32

Pascal Jansen zag dat AZ nog heel dicht bij een gelijkmaker was in het restant van het Eredivisie-duel met NEC. De trainer was verrast dat Mexx Meerdink een grote kans om zeep hielp in de absolute slotseconden.

Jansen kan zijn ploeg weinig verwijten. "Nee, dat lijkt me sterk. Ze hebben nog meer gedaan dan we hadden durven hopen. We krijgen nog twee, drie aardige mogelijkheden op in ieder geval de gelijkmaker", reageert de AZ-coach bij ESPN. "Met name het moment met Mexx uit die hoekschop is een bijzondere. Ik heb die jongen op het moment zo hoog zitten in het afwerken dat mij dit eigenlijk wel een beetje verbaasde. Hij is écht loepzuiver in het afwerken normaal gesproken."

"We zagen het moment van Ruben van Bommel nog. De kopbal van Jens Odgaard. Het is vrij bijzonder wat er dan nog gecreëerd wordt. Maar ik kan de jongens daar niets in verwijten", aldus Jansen, die afsluit met een boodschap voor Bas Dost. "Het allerbelangrijkste is dat hij nog ademt. Dat was een heel heftig moment. Bij deze ook van ons: Bas, heel veel sterkte met je gezin. Ik hoop dat je weer gezond bent en blijft."