Van 't Schip ziet waarde in Avila tegen RKC

Van 't Schip ziet waarde in aankoop van 12 miljoen tegen RKC: 'Nou, hij is dat'

6 december om 19:46
Laatste update: 6 december om 21:38

Ajax-trainer John van 't Schip lijkt niet van plan om Gaston Avila snel te wisselen in het restant tegen RKC Waalwijk. De trainer ziet een meerwaarde in het meespelen van de Argentijn, die nog geen minuten onder hem maakte.

Ajax belandde nog even in de file, maar volgens Van 't Schip viel het allemaal mee. "Het viel eigenlijk best wel mee. Ik begreep dat we er langer over gedaan hebben dan normaal, maar we hadden een goede buschauffeur", reageert hij voor de camera van ESPN.

Ajax treedt in Waalwijk met Gaston Avila aan. De Argentijn maakte nog geen minuten onder Van 't Schip. Toch is het volgens de oefenmeester geen signaal dat Borna Sosa de warming-up al met de basisploeg draaide. "Nee, we hadden een extra speler nodig voor het positiespel. Hij is degene die is aangewezen."

Ook voor Van 't Schip is het korte restant een noviteit. "We weten dat RKC niets te verliezen heeft, en wij eigenlijk alles. Zij zullen va banque spelen, met veel hoge ballen. Ze hebben al veel lengte ingebracht. Wij hebben dus ook koppers nodig. Nou, Avila is een kopper. Maar daarnaast moeten we ook gewoon voetballen. We hebben snelheid voorin."

Van 't Schip vraagt scherpte van zijn ploeg en haalt de 1-2 zege bij NEC als voorbeeld aan. Carlos Forbs leek dat duel in de 88e minuut in het slot te gooien. "Maar zij maken 2-1 en dan is het ook nog billenknijpen in de laatste minuten. Je moet alles geven, honderd procent werken. Je moet er mentaal staan, want het is een heel gekke wedstrijd. Daar waar je kan spelen, moet je spelen. Dat is de beste manier om het duel te killen. We zijn niet gemaakt om alleen maar te verdedigen. Maar als de druk komt moeten we ons mannetje staan."