Van Dijk helpt Liverpool aan zege

Van Dijk helpt Liverpool aan zege op hekkensluiter, Senesi scoort voor Bournemouth

6 december 2023 om 22:30
Laatste update: 7 december 2023 om 15:22

Virgil van Dijk heeft Liverpool met een doelpunt aan een zege op Sheffield United geholpen, terwijl bij Crystal Palace - Bournemouth een belangrijke rol was weggelegd voor twee oud-Feyenoorders. 

Sheffield United - Liverpool 0-2

Wat op voorhand een 'makkelijke' wedstrijd leek te gaan worden voor Liverpool, viel in de praktijk anders uit. Pas in de slotfase werd de wedstrijd echt beslist. In de 37ste minuut zette Van Dijk zijn ploeg op voorsprong. Een hoekschop van Trent Alexander-Arnold belandde perfect voor de voeten van de ingelopen verdediger, die daar wel raad mee wist. Met een gecontroleerd schot drukte Virgil koelbloedig af. 

Pas in de extra tijd van de tweede helft stelde Dominik Szoboszlai de overwinning veilig door voor de 0-2 te tekenen. Door de zege blijft Liverpool in het spoor van koploper Arsenal. The Reds staan nu op 34 punten, The Gunners op 36. Voor Sheffield United nemen de problemen toe: zij staan met vijf punten onderaan de ranglijst van de Premier League.

Crystal Palace - Bournemouth 0-2

Ook aan de overwinning van Bournemouth op Crystal Palace hing een klein Nederlands tintje. Oud-Feyenoorders Luis Sinisterra en Marcos Senesi vonden elkaar bij het enige doelpunt van de wedstrijd. Sinisterra kopte de bal uit een hoekschop door, waarna Senesi hem alleen nog maar binnen hoefde te lopen. Kieffer Moore maakte het feestje in de slotminuten compleet door de 0-2 binnen te werken. 

Bournemouth neemt door de overwinning verder afstand van de degradatiestreep. De ploeg uit het zuiden van Engeland komt dankzij de oud-Feyenoorders op zestien punten, evenveel als Crystal Palace. 

Overige uitslagen:
Fulham - Nottingham Forest: 5-0
Brighton - Brentford: 2-1