KNVB wil herhaling RKC - Ajax voorkomen

KNVB wil herhaling RKC - Ajax voorkomen: 'Bezig afspraken voor te bereiden'

6 december 2023 om 22:46
Laatste update: 6 december 2023 om 23:46

Het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB wil 'binnenkort' belangrijke afspraken maken om te voorkomen dat gestaakte wedstrijden pas na twee maanden worden uitgespeeld, zoals woensdag het geval was bij RKC - Ajax

Het competitiebestuur hecht waarde aan dat het restant van een gestaakte wedstrijd zoveel mogelijk onder dezelfde omstandigheden wordt gespeeld, zegt manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen in gesprek met De Telegraaf. "Dat betekent dus ook zo snel mogelijk."

Bluyssen stond er bijvoorbeeld op dat de gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op de woensdag erna werd afgemaakt, ook al moest Ajax - FC Volendam daarvoor verschoven worden. Ondanks dat Ajax voorstelde om het duel tegen RKC op de eerstvolgende maandagochtend uit te spelen, bleek dat vanwege de hoog opgelopen emoties rondom de blessure van Etienne Vaessen niet mogelijk. "In het drukke programma was toen 6 december de eerstvolgende mogelijkheid."

"We zijn bezig afspraken voor te bereiden om herhaling te voorkomen, zodat clubs en burgemeesters voortaan van tevoren weten waar ze aan toe zijn. Als de nieuwe uitgangspunten bekend zijn, zullen we die communiceren", aldus Bluyssen. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!