Vink over een iets fitter ogende Ihattaren

Vink viel iets op aan presentatiefoto Ihattaren: 'Dat zag je wel direct aan hem'

7 december om 07:12

Marciano Vink keek toch wel eventjes gek op toen hij de foto van Mohamed Ihattaren zag voor zijn presentatie bij Slavia Praag. De oud-speler van Ajax was wel eens kritisch over het vergane toptalent, maar was nu positief over wat hij zag. 

"Hij zag er wel ietsjes fitter uit op die foto hè", vertelt de analist Vink aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN. "Wat ik direct zag toen hij met dat shirt op de foto stond." Ihattaren tekende maandag een contract bij Slavia Praag, maar dat is in eerste instantie tot het eind van het jaar en op basis van zijn prestaties kan hij extra jaren verdienen. Een goede constructie, vind ook tafelgenoot Leo Driessen. "De club heeft een zekerheidje ingebouwd en dat wilde hij eerst niet."

De derde tafelgenoot, Yordi Yamali, hoopt vooral dat Ihattaren het plezier in het voetbal terugvindt. "De Tsjechische competitie is hier natuurlijk niet zo belicht, maar we weten hem altijd te vinden. Ik hoop vooral dat hij het plezier weer terug kan vinden en dat hij op het rechte pad blijft. Ik hoop ook dat iedereen hem de kans geeft en dat ze niet direct gaan zoeken naar een foto van hem of zoiets dergelijks."