Vermoedelijke opstelling PSV - sc Heerenveen

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest logische vervangers in defensie en aanval

7 december 2023 om 08:27
Laatste update: 7 december 2023 om 09:04

Peter Bosz heeft niet veel reden tot veranderen in zijn basiself en gaat dat dan ook niet doen tegen sc Heerenveen. Toch moet de coach wat noodgedwongen aanpassingen doen. Zo lijkt hij te gaan voor een logische vervanger van de geblesseerde Jordan Teze.

Patrick van Aanholt lijkt logischerwijs de nieuwe linksback te worden, waardoor Sergiño Dest terug naar rechts schuift. André Ramalho en Olivier Boscagli blijven het centrum van de defensie vormen. Walter Benítez als doelman daarachter. Van Aanholt komt zo in de ploeg voor Teze, die in de laatste wedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd raakte door een forse botsing.

Een groot vraagteken voor PSV is het meespelen van Joey Veerman. De middenvelder kwam ook niet okselfris uit het duel met Feyenoord en het is de vraag of hij mee kan doen. Trainer Bosz gaf aan dat Veerman alleen mee kan doen als hij voluit traint. Is dat het geval dan lijkt hij met Guus Til en Jerdy Schouten het middenveld te vormen. Daarvoor zullen Johan Bakayoko en Luuk de Jong starten, met naast hun Yorbe Vertessen. De Belg speelt door de blessures van Noa Lang en Hirving Lozano.

PSV speelt donderdag al tegen Heerenveen, omdat de KNVB de Eindhovenaren meer rust wilde gunnen. Dit deed de bond voor de laatste speelronde van de Champions League-groepsfase, maar de Eindhovenaren zijn al door en hebben dus niets meer aan die laatste wedstrijd.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Dest, Boscagli, Ramalho, Van Aanholt; Veerman, Schouten, Til; Vertessen, De Jong, Bakayoko.

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!