Gouden wissels Van Bommel leveren de winst op: 'Klote voor Wijndal'

Gouden wissels leveren Van Bommel de winst op: 'Klote voor Wijndal'

7 december om 09:48

Royal Antwerp FC keek na een halfuur spelen tegen een 0-2 achterstand aan thuis tegen Charleroi. De drie gouden wissels van hoofdcoach Mark van Bommel in minuut 41, zorgden ervoor dat de bekerwedstrijd volledig kantelde (5-2). Ajax-huurling Owen Wijndal was een van de drie spelers die het veld vroegtijdig moest verlaten.

Van Bommel zag hoe Antwerp werd overklast door Charleroi in het eerste halfuur. "Ik zat met die jongens op de bank te praten: wat moeten we doen? Moeten we wachten tot aan de rust? Want we hadden geen grip op de wedstrijd", begint de Nederlandse coach. "We hebben toen drie wissels doorgevoerd. Dat is gewoon klote voor Wijndal, Kobe Corbanie en Alhassan Yusuf, dat ze eraf moeten."

"Ze speelden helemaal niet slecht", benadrukt Van Bommel. "Maar doordat je wat anders gaat doen, kantelt de wedstrijd. Dan heb je geluk dat je kort voor rust de 1-2 maakt. De powerplay die wij gespeeld hebben net voor rust en ook na rust, dat was mooi om te zien. Je zag een extra schokeffect." Antwerp staat op dit moment vierde in de Belgische competitie met elf punten achterstand op Union Sint-Gilloise. In België wordt de titel echter pas uitgedeeld na winst in de kampioensplay-offs.

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!