Nieuw uitvak voor De Graafschap

Gestaakte De Graafschap - NAC krijgt een staartje en kost duizenden euro's

7 december om 13:15

De Graafschap heeft het uitvak (verplicht) flink op de schop genomen. De burgemeester van de gemeente Doetinchem, Mark Boumans, heeft in samenspraak met de politie de regels flink aangescherpt.

In het bezoekersvak zijn onder andere nieuwe hekken geplaatst. Ook is er een net voor het uitvak gespannen, zodat vuurwerk, bekertjes en andere voorwerpen niet meer op het veld kunnen belanden.

De strengere regels zijn het gevolg van de uit de hand gelopen wedstrijd tussen De Graafschap en NAC Breda (1-0) op 3 november. Toen misdroegen supporters van de uitclub zich in de Vijverberg, zeer waarschijnlijk samen met 'bevriende' supporters van het Belgische Lokeren. 

De maatregelen kosten De Graafschap een aardige duit. Volgens De Gelderlander hebben de aanpassingen de club zo'n tien duizend euro gekost. De supporters vansc Cambuur zijn de eerste fans die het 'nieuwe' uitvak in gebruik gaan nemen. Zij reizen vrijdag af naar de Vijverberg voor het KKD-duel met De Graafschap. Die wedstrijd start om 20.00 uur.