Sambo sneeuwt onder bij PSV

22-jarig talent sneeuwt onder bij PSV: 'Dat is voor die jongen wel zonde'

7 december om 13:30

Shurandy Sambo, het 22-jarige talent van PSV, lukt het vooralsnog niet door te breken onder Peter Bosz. Afgelopen zomer sloeg de club een aanbod van FC Twente af om de verdediger in Eindhoven te houden. 

PSV hield Sambo bij de selectie om hem de kans te bieden de concurrentie aan te gaan met Jordan Teze, klinkt het in de AD Voetbalpodcast. "Dat is niet gelukt", aldus Rik Elfrink. Een goed voorbeeld van de situatie viel te zien tijdens de topper tegen Feyenoord. Toen werd Teze naar de kant gehaald, maar kwam niet Sambo, maar Patrick van Aanholt binnen de lijnen. Sergino Dest verhuisde vervolgens naar de rechterflank.

"Hij heeft weinig minuten gemaakt, is af en toe ingevallen. Maar hij heeft veel te weinig gevoetbald. Hij had naar FC Twente gekund aan het einde van de transferperiode, maar die transfer is nét niet doorgegaan. Dat is voor die jongen wel zonde", meent de PSV-watcher. 

Desalniettemin blijft Sambo 'een groot talent'. "Het is een fijne voetballer, een technisch vaardige back die echt wel mogelijkheden heeft. Hij heeft offensieve drang, verdedigend is hij best taai. Daar kan hij nog wel in groeien, maar het is jammer voor hem dat hij zo weinig aan bod kwam. Je had gehoopt dat hij wat meer speeltijd had gekregen."

Dit seizoen kwam de jonge back slechts 105 minuten in actie voor PSV, verspreid over tien wedstrijden. Sambo heeft nog een contract tot medio 2024 bij PSV. Het is nog niet bekend of dat contract verlengd gaat worden.