Hancko maakt veel minuten voor Feyenoord en Slowakije

Hancko in illuster rijtje: slechts één topspeler maakte meer minuten in 2023

7 december 2023 om 14:10
Laatste update: 7 december 2023 om 14:22

David Hancko staat tweede op een lijst met veldspelers die in Europa de meeste minuten voor club en land maakten. De 25-jarige Feyenoorder vindt zichzelf terug in een fraai rijtje namen. 

Hancko speelde tot dusver dit jaar al 5248 minuten, verspreid over 58 wedstrijden voor Feyenoord en Slowakije. Dat blijkt uit een publicatie van onderzoeksbureau CIES. Hancko kan zich dus met recht een 'vaste waarde' noemen voor zowel Arne Slot als bondscoach Francesco Calzona. Dit jaar resteren voor Hancko nog de wedstrijden tegen FC Volendam, Celtic, Heracles Almelo en FC Utrecht. 

De verdediger van Feyenoord hoeft maar één absolute topspeler voor zich te dulden: Bruno Fernandes van Manchester United. De Portugees speelde al 66 wedstrijden voor zijn club en Portugal, goed voor in totaal 5748 minuten. De top-drie wordt afgesloten door een andere centrale verdediger: Antonio Rüdiger. Hij kwam in 63 wedstrijden voor Real Madrid en Duitsland tot 5223 minuten. 

In de top-tien van het lijstje zijn twee oud-Eredivisionisten te vinden: Dusan Tadic en Nemanja Gudelj. Zij speelden respectievelijk 5050 minuten voor Servië, Fenerbahçe en Ajax en 4977 minuten voor Servië en Sevilla.