Salah, Hakimi en Osimhen in race voor prijs

Laatste drie kanshebbers op titel Afrikaans Voetballer van het Jaar bekend

7 december 2023 om 15:19
Laatste update: 7 december 2023 om 16:12

Mohamed Salah (Liverpool), Victor Osimhen (Napoli) en Achraf Hakimi (PSG) maken nog kans op de titel Afrikaans voetballer van het jaar. Dat maakt de Afrikaanse voetbalfederatie CAF bekend. 

Voor Osimhen zou het winnen van de titel een bijzondere mijlpaal zijn. Hij kan dan de eerste Nigeriaan worden sinds Nwankwo Kanu in 1999 die de prestigieuze prijs binnensleept. De spits van Napoli werd in Italië door de Italiaanse spelersvakbond verkozen tot speler van vorig seizoen, toen hij kampioen werd met Napoli. 

Salah werd in 2017 en 2018 al eens verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar. Vorig jaar ging de titel voor de tweede keer naar Sadio Mané, hij won in 2019 ook al eens. Tijdens de coronapandemie van 2020 en 2021 werd de prijs niet uitgereikt. 

André Onana maakt nog kans om Afrikaans doelman van het jaar te worden. De oud-Ajacied neemt het op tegen de Egyptenaar Mohamed El Shenawy (Al Ahly) en de Marokkan Yassine Bounou (Al Hilal). De prijsuitreiking is op 11 december in het Marokaanse Marrakesh. Bondscoaches, technisch directeuren, journalisten en leden van de CAF mogen hun stem uitbrengen.