Fran Sol wil ooit terugkeren bij Willem ll

Cultheld Sol deelt 'ultieme doel': 'Ik wil mijn carrière afsluiten bij Willem II'

7 december 2023 om 16:55
Laatste update: 7 december 2023 om 18:53

Willem ll-clubheld Fran Sol wil zijn carrière afsluiten in Tilburg. De Spaanse spits, die bij de Brabanders uitgroeide tot een doelpuntenmachine én publiekslieveling pur sang, vertelt dat in een interview met het Brabants Dagblad

De inmiddels 31-jarige Sol speelde tweeënhalf seizoen bij Willem ll, van de zomer van 2016 tot de winterse transferwindow van 2019. Het jeugdproduct van Real Madrid maakte in totaal 47 doelpunten voor de Tilburgers, die Sol, inmiddels uitkomend voor AEK Larnaca, nog altijd op de voet volgt. "Ik probeer zoveel mogelijk te kijken. Ik ben nog steeds supporter en kijk altijd alle samenvattingen terug, maar ik kan helaas niet van alle wedstrijden een livestream vinden."

Sol denkt met weemoed terug aan zijn tijd in Nederland. "Daar hadden we the time of our lives. Mijn vrouw en ik waren dolgelukkig, we voelden ons zó geliefd. Het was voor ons de eerste keer dat we buiten Spanje woonden, we spraken nauwelijks andere talen. Maar al snel hadden we het gevoel dat we er perfect pasten. Dus als God het wil, dan keren we ooit terug naar Nederland", vervolgt de aanvaller, die na zijn Eredivisie-tijd uitkwam voor Dynamo Kiev, CD Tenerife en SD Eibar. 

"We willen terug naar Tilburg, ik wil mijn carrière afsluiten bij Willem II. Dat is het ultieme doel", is Sol eerlijk. "Het lijkt me schitterend om Fran junior (zoon van bijna 5, red.) te laten zien waar hij is geboren, en om India (dochter van 2, red.) te laten zien waar papa en mama zo'n mooie tijd hebben gehad. Of het ooit gaat gebeuren, weet ik niet. Voetbal is een rare business, het loopt niet altijd zoals gepland. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar bij AEK Larnaca, met een optie voor nog een seizoen. Misschien vindt Willem II me tegen die tijd wel te oud, haha. Maar als ze me willen hebben, keer ik met liefde terug. Dat zou geweldig zijn."

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!