Bosz geeft medische updates over Teze en Schouten

Bosz deelt positieve Teze-update en gaat in op verrassende afwezigheid Schouten

7 december om 18:40
Laatste update: 7 december om 18:47

Peter Bosz verwacht niet dat Jerdy Schouten langdurig geblesseerd is. De verdediger annex middenvelder ontbreekt donderdagavond in de selectie van de Eindhovenaren, die tegen sc Heerenveen gaan proberen de vijftiende Eredivisie-wedstrijd op een rij te winnen. 

Schouten maakte afgelopen zondag nog indruk voor PSV, dat in De Kuip een mokerslag uitdeelde aan Feyenoord. Tegen Heerenveen is de international afwezig, hij is immers 'niet wedstrijdfit', zo communiceerde club. Bosz wordt voor aanvang van het duel met de Friezen gevraagd of Schouten ernstig geblesseerd is. "Ik hoop het niet en verwacht het ook niet", vertelt de PSV-trainer voor de camera bij ESPN

Ook Teze ontbreekt bij PSV. Hij kwam tegen Feyenoord hard in botsing met Quilindschy Hartman, waarna hij gewisseld werd. "Ik denk dat de dokters dat bij ons uitstekend gezien hebben, door hem er meteen af te halen. Als je de beelden ziet is dat helemaal terecht. Het gaat gelukkig goed met hem, wel wat hoofdpijn."

Mocht PSV winnen van Heerenveen, dan komt het record van zeventien zeges weer een stukje dichterbij. "Wij doen er alles aan om niet te vallen", aldus Bosz, die gevraagd wordt wat de nieuwe doelstellingen zijn. "Veertien keer ongeslagen, dat is nooit het doel geweest. Wat wij iedere keer proberen duidelijk te maken, is het om die eerstvolgende wedstrijd gaat. Daar proberen wij iedere keer weer de focus op te leggen. Terugkijken om er van te leren en daarna weer doorgaan."

De ervaren oefenmeester is ervan overtuigd dat de zegereeks sowieso ergens dit seizoen ten einde zal komen. "Wij zullen ooit een keer punten gaan verspelen. Dan zal er ongetwijfeld worden gesproken over concentratieverlies", aldus Bosz, die ook nog even terugkwam op zijn uitspraak van afgelopen weekend, toen hij het huidige PSV bestempelde als de beste groep waarmee hij ooit samenwerkte. "Je zegt het goed: dit is de beste groep waarmee ik gewerkt heb. Ik heb niet gezegd dat het ook de béste voetballers zijn. Wat ik heb, gelukkig, met uitzonderlijke talenten mogen werken. Alleen, je moet het ook samen doen. Deze groep is de beste groep, in de zin van die het samen doet."