Bosz haalt '100 meter-loper' Vertessen uit PSV-basis

Bosz haalt '100 meter-loper' verrassend uit PSV-basis: 'Het zou te veel zijn'

7 december 2023 om 19:10
Laatste update: 7 december 2023 om 23:08

Yorbe Vertessen is een opvallende afwezige in de thuiswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen. Ondanks de blessures van Noa Lang en Hirving Lozano, zit de Belg op de bank. Peter Bosz heeft daar een goede reden voor.

Bosz kiest donderdagavond voor Malik Tillman als linksbuiten. Op die positie staat Vertessen in principe hoger in de pikorde, maar het is volgens zijn trainer onverantwoord om de snelle aanvaller weer in te basis te zetten.

"Vertessen is een sprinter bij uitstek. Drie dagen later weer spelen zou te veel zijn, nadat hij al vroeg inviel tegen Sevilla (vlak voor rust, red.) en 65 minuten meedeed tegen Feyenoord", verklaart Bosz aan ESPN. "100 meter-lopers moet je niet ook vier sprints op een dag laten lopen. Hij is een sprinter en kan nu nog niet negentig minuten spelen. Hij is nog jong, dat gaat nog komen."

Tillman krijgt tegen Heerenveen de kans om zich te laten zien. Bosz: "Malik vind ik meer een speler die centraal moet spelen, maar vanaf de zijkant kan hij het ook uitstekend invullen."