Eddy Snelders gearresteerd voor zedendelicten

Opschudding in België: bekende voetbalnaam (64) opgepakt voor zedendelicten

7 december om 20:11

Opschudding in België: Eddy Snelders, een bekende naam in de Belgische voetbalwereld, is afgelopen weekend gearresteerd op verdenking van zedendelicten na een klacht over exhibitionisme.

In 2022 werd Snelders betrapt door een vrouw, die naast het kantoor van zijn familiebedrijf woont, terwijl hij zichzelf aan het bevredigen was. Later zou haar minderjarige dochter de feiten ook hebben gezien. In september 2023 werd er aangifte gedaan tegen Snelders, die afgelopen weekend werd opgepakt. Hij heeft schuld bekend en is inmiddels weer op vrije voeten.

"Ik erken dat wat ik deed, fout was", wordt Snelders geciteerd door Belgische media. "Het is niet zo dat ik een oogje had op die buurvrouw. Het is een probleem waar ik al mijn hele leven moeite mee heb. Ik heb die gevoelens lang onderdrukt, nu explodeert het in mijn gezicht. Toen de politie arriveerde, wist ik waarover het zou gaan. Ontkennen had geen zin."

Snelders is inmiddels in behandeling bij een psychiater voor afwijkend seksueel gedrag. "Sinds de laatste feiten ruim een jaar geleden besefte ik dat ik moest geholpen worden." Dat er veertig meldingen zouden zijn gedaan tegen Snelders, is volgens zijn advocaat 'tendentieus en onwaar'.

Inmiddels is Snelders op non-actief gezet door VRT en Play Sports, waar hij actief was als voetbalcommentator. Hij voetbalde tussen 1976 en 1997 voor Royal Antwerp FC, KSC Lokeren, Lierse SK, Standard, KV Kortrijk en Germinal Ekeren. Na zijn actieve carrière was hij onder meer assistent-bondscoach bij de Rode Duivels.