PSV vervolgt droomweek met vijftiende zege in Eredivisie

PSV vervolgt droomweek met overwinning nummer vijftien in Eredivisie

7 december 2023 om 20:40
Laatste update: 7 december 2023 om 23:08

Ook de vijftiende competitiewedstrijd van het seizoen is donderdagavond gewonnen door PSV. Het ging wat moeizamer dan normaal, maar sc Heerenveen wist de Eindhovenaren niet te verrassen: 2-0.

PSV moest het stellen zonder Jerdy Schouten, die op het laatste moment moest afhaken met een blessure, en Jordan Teze. Daardoor maakten en André Ramalho en Patrick van Aanholt hun rentree in de basiself van trainer Peter Bosz, die in de aanloop naar het duel met Heerenveen zijn spelers scherp probeerde te houden, na de droomweek met uitzeges op FC Twente, Sevilla en Feyenoord.

Ondanks de waarschuwingen van Bosz stonden de spelers van PSV grote ruimtes toe, waarvan Heerenveen meerdere keren kon profiteren. Een doelpunt leverde het niet op, ondanks kansen voor Pelle van Amersfoort en Sven van Beek. Aan de andere kant liet de thuisploeg zich ook niet onbetuigd. Ismael Saibari en Johan Bakayoko waren dichtbij.

Na ruim een half uur spelen viel de eerste goal, en kon het Philips Stadion juichen: Guus Til tikte een voorzet van Malik Tillman binnen. PSV ging met een voorsprong aan de thee en wist die in de tweede helft uit te bouwen. Een goal van Luuk de Jong werd nog afgekeurd vanwege hands, na inmenging van de VAR, maar Ricardo Pepi - de vervanger van De Jong - zorgde koud in het veld alsnog voor de beslissing. De Amerikaan profiteerde van een fout van Syb van Ottele.

Na de 2-0 van Pepi kreeg PSV kansen om de score verder op te voeren, maar een zege met minimaal vier goals, iets wat men in Eindhoven dit seizoen gewend is, kwam er niet meer. Wel blijft de koploper van de Eredivisie foutloos dit seizoen. De teller staat nu op vijftien overwinningen. Heerenveen blijft de nummer acht.