Slot over zijn keuze voor Milambo

Slot gunt basisdebuut bij Feyenoord: 'Kan zelfs achterin spelen als dat nodig is'

7 december om 21:20
Laatste update: 7 december om 21:22

Antoni Milambo is donderdagavond de vervanger van de geblesseerde Calvin Stengs en maakt daardoor zijn basisdebuut voor Feyenoord. Arne Slot zegt heel bewust te hebben gekozen voor Milambo.

"We hebben Milambo opgesteld om meer diepgang en beweging rondom Santiago Gimenez te creëren", begint Slot tegenover ESPN. "Ik vind dat dat überhaupt te weinig gebeurt. Als we in de zestien komen, moeten er meer mensen voor het doel zijn, zeker als je tegen FC Volendam speelt. We hebben een nummer 9 en 10 nodig die constant hun doelgebied gaan aanvallen, ook bij voorzetten. En wij denken dat Milambo daar een uitstekende speler voor is."

De achttienjarige Milambo speelde tot nu toe 58 officiële minuten voor de hoofdmacht van Feyenoord, in alle competities. Slot legt uit wat voor type speler het is. "Hij is van nature wat aanvallender ingesteld, al kan hij ook goed op 8 spelen. Op trainingen staat hij zelfs wel eens rechtsback of centraal achterin, dat kan hij ook prima invullen. Het is een hele multifunctionele speler met kracht, loopvermogen en scorend vermogen."

Stengs raakte afgelopen zondag in het duel tegen PSV geblesseerd en de wedstrijd tegen Volendam komt te vroeg voor hem. "Stengs kreeg een harde tik boven op zijn voet en is daardoor geblesseerd geraakt. Als we in het weekend gespeeld hadden kon hij het halen, maar vandaag niet", aldus Slot.