Slot eerlijk: Dilrosun verdient meer bij Feyenoord

Slot wijst Feyenoord-speler aan die 'misschien het meest tekort wordt gedaan'

7 december om 21:57

Het doet Arne Slot pijn dat Javairô Dilrosun dit seizoen amper speelminuten maakt bij Feyenoord. De 25-jarige aanvaller verdient meer, erkent de trainer.

Slot werd voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Volendam gevraagd naar de situatie van Dilrosun, die pas achttien Eredivisie-minuten speelde dit seizoen. "Qua speeltijd wordt hij misschien het meest tekort gedaan", geeft Slot toe bij ESPN. "Hij doet niet veel onder voor de andere jongens."

"Ik zou me zijn frustratie voor kunnen stellen, als je een hoofdtrainer hebt die daar veel wisselt", vervolgt Slot, die tegen Volendam voor Yankuba Minteh en Luka Ivanusec kiest op de vleugels. "Ik wil ook niet elke week nieuwe vleugelaanvallers opstellen. Het gaat ook om vertrouwen. Met name op de rechtsbuitenpositie, waar we ook nog Stengs hebben, wordt het voor Dilrosun dan heel vervelend."

Slot heeft ook onder meer Igor Paixão en Alireza Jahanbakhsh nog achter de hand. Feyenoord plukte Dilrosun anderhalf jaar geleden voor vier miljoen euro weg bij Hertha BSC. In het kampioensjaar kwam de enkelvoudig Oranje-international nog wel regelmatig in actie.