Been en Kwakman over bijzonder zwak Feyenoord

ESPN-analisten hekelen Feyenoord en zien 'heel gekke speler'

7 december om 22:30

Mario Been merkt op dat het baltempo van Feyenoord veel te laag ligt en dat de techniek in de kleine ruimtes veel te wensen overlaat. "Het is allemaal echt heel matig", aldus Been bij ESPN tijdens de rust van de thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

"De bal moet snel rondgaan om Volendam kapot te spelen. De perfectie van eerste aannames en techniek in de kleine ruimte valt me heel erg tegen bij Feyenoord", aldus Been. De analist vindt ook dat Gernot Trauner zich de gelijkmaker mag aanrekenen. "Hij is doorgaans heel betrouwbaar, maar hier zag hij er niet goed uit."

Collega-analist Kees Kwakman zag een raar moment van aanvoerder Lutsharel Geertruida bij een inworp. "Het was een hele gekke actie. Het leek wel of hij de bal demonstratief een minuut lang in zijn handen hield bij de ingooi. Vervolgens gooide hij hem naar iemand van Volendam. De irritatie bij Geertruida was zichtbaar", beoordeelt Kwakman.

Volgens de analisten was het spel op de vleugels bij Feyenoord ontzettend zwak. "Minteh is een hele gekke speler. Hoe hij de ene keer een fantastische actie maakt en de keren daarop niet eens een bal aan kan nemen, dat vind ik heel gek", aldus Kwakman.