Slot ziet 'matig' Feyenoord en lichtpuntje

Slot ziet lichtpuntje: 'Het kan zomaar dat hij wat gestegen is in de hiërarchie'

8 december om 00:00

Arne Slot is blij en opgelucht dat Feyenoord drie punten heeft overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Door goals in de 94ste en 96ste minuut werd het 3-1 in De Kuip.

Slot bracht in de moeizame tweede helft al zijn aanvallers binnen de lijnen en kreeg uiteindelijk de beloning: Santiago Gimenez en Igor Paixão scoorden diep in blessuretijd. "Vandaag was gewoon een heel matige wedstrijd van ons", geeft de trainer van Feyenoord toe in gesprek met ESPN. "Ik vraag me wel af of Volendam meer dan één balcontact in onze zestien heeft gehad. En ze hadden volgens mij maar 17 procent balbezit."

"Maar het is des te knapper dat we nog scoorden", gaat Slot verder. "Het is prettig dat het eens gelukt is om een wedstrijd te winnen die we verdienden te winnen. Elke keer hadden we geen gelukje als we dat konden gebruiken. Vandaag eindelijk wel."

Gimenez maakte de 2-1, tot blijdschap van Slot. "De eerste 92 minuten van Santiago waren niet de beste uit zijn carrière. Maar ik liet hem toch staan, omdat hij een goal kan maken", legt hij uit. Gimenez scoorde op aangeven van Javairô Dilrosun, die dit seizoen amper speeltijd krijgt. "Dat is niet omdat hij niet goed is, maar hij heeft andere jongens voor zich die in de hiërarchie nog wat hoger staan. Het kan nu zomaar zijn dat hij wat gestegen is."