Vrienden Ten Hag adviseerden tegen United

Vrienden Ten Hag adviseerden tegen United: 'Zeiden dat het onmogelijk was'

8 december om 07:38

Erik ten Hag werd door zijn naasten afgeraden om aan de slag te gaan bij Manchester United. De Nederlandse manager zwichtte echter voor de uitdaging die op hem lag te wachten in de Premier League.

Ten Hag maakte na een zeer succesvolle periode bij Ajax in 2022 de overstap naar Manchester United. "Ik hield van de teams van Sir Alex Ferguson", begint de 53-jarige oefenmeester in gesprek met fanmagazine United We Stand. Hij haalt de Champions League-finale van 1999 tegen Bayern München als voorbeeld aan. "Die zege in Barcelona was inspirerend."

"Een grote, succesvolle club werd opgebouwd, maar in de laatste tien jaar werd dat minder", gaat Ten Hag verder. Vrienden adviseerden dan ook om de moeilijke klus op Old Trafford niet te accepteren. "Iedereen zei tegen mij: je kunt niet slagen. Ze zeiden dat het onmogelijk was. Ik? Ik wilde de uitdaging. Ik wist dat het niet makkelijk zou worden, maar het is zo'n geweldige club met een geweldige fanbase."

Ten Hag ziet overeenkomsten tussen Ajax en United. "Mensen houden van United, of zijn tegen ze. Ik houd van zulke clubs. Bij Ajax was dat ook zo. Het is de moeilijkste baan die er is, maar ik wil deze uitdaging."

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!