'Anderlecht aast op Ajax-talent Idumbo-Muzambo'

'Anderlecht wil profiteren en jonge spelmaker wegplukken bij Ajax'

8 december om 08:06

Anderlecht hoopt te profiteren van de situatie van Stanis Idumbo-Muzambo bij Ajax. Dat meldt de Belgische transferverslaggever Sacha Tavolieri. De achttienjarige aanvallende middenvelder bereikte met de Amsterdammers nog geen akkoord over een nieuw contract.

Idumbo-Muzambo is komende zomer transfervrij. Ajax wilde in gesprek over een verlengde samenwerking, maar het Belgische talent hield de boot af. Voetbal International meldde onlangs dat nieuwe gesprekken voorlopig op de lange baan zijn geschoven.

Idumbo-Muzambo kwam in 2021 over van KAA Gent. Tavolieri merkt op dat de spelmaker dit seizoen slechts 41 procent van het totale aantal minuten heeft gespeeld bij Jong Ajax. Daarbij moet wel worden aangetekend dat hij een aantal wedstrijden miste door een blessure. Zijn teller staat momenteel op negen Keuken Kampioen Divisie-duels, waarin hij twee keer scoorde.

Anderlecht houdt de situatie in ieder geval in de gaten. De Belgische topclub, die momenteel tweede staat in de Jupiler Pro League, probeert Idumbo-Muzambo te overtuigen van een overstap.

Idumbo-Muzambo is overigens niet het enige grote talent met een aflopend contract in Jong Ajax. De Amsterdammers doen ook nog altijd verwoede pogingen om Gabriel Misehouy uit de handen van Manchester City te houden.