'Juventus plant aanval voor Koopmeiners'

'Juventus plant aanval voor Nederlandse alleskunner Koopmeiners'

8 december om 10:57
Laatste update: 8 december om 11:16

Teun Koopmeiners staat in de serieuze belangstelling van Juventus. De Oranje-international werd als een target voor de zomer gezien, maar het liefst haalt La Vecchia Signora hem al deze winter naar Turijn. Met dat nieuws pakt La Gazzetta dello Sport uit.

Koopmeiners werd afgelopen zomer nog in verband gebracht met Napoli, maar Atalanta Bergamo liet hem niet gaan. Nu wil Juventus een poging wagen voor de voormalig middenvelder van AZ. De Italiaanse topclub is dringend op zoek naar versterking voor het middenveld, nu Nicolò Fagioli en Paul Pogba wegvallen.

Volgens La Gazzetta dello Sport wil Juventus drie spelers in de etalage zetten om genoeg transferbudget te creëren. Samuel Iling-Junior, Matias Soule en Kenan Yildiz moeten voldoende geld in het laatje brengen om de komst van Koopmeiners mogelijk te maken. Het liefst haalt Juve de 25-jarige Nederlander dus in januari binnen, maar anders moet hij in de zomer de transfer maken.

'De Nederlandse alleskunner is al een tijdje geliefd bij Juventus. Het is een plan dat even intrigerend als ambitieus is', schrijft de roze sportkrant. 'Atalanta wees in de zomer nog een bod van 48 miljoen euro van Napoli af. Juventus kan niet als een Saudische club zomaar even 48 miljoen euro afschrijven', luidt de waarschuwing. Koopmeiners heeft een contract tot medio 2025 bij La Dea, met een optie voor een extra jaar. Hij kwam in 2021 voor veertien miljoen euro over van AZ.

Soule, momenteel verhuurd aan Frosinone, wordt begeerd door Newcastle United en Crystal Palace. Hij moet zo'n 20 à 25 miljoen opleveren. Voor Iling verwacht Juventus zo'n 15 miljoen te krijgen, mede door de interesse van Tottenham. De jonge Turk Yildiz staat op de radar van Arsenal, Liverpool, Borussia Dortmund en RB Leipzig.

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!