Ontmoeting tussen Dortmund en United over huurdeal Malen en Sancho

BILD: United en Dortmund deze vrijdag nog om tafel om huurdeal Malen te bespreken

8 december om 11:16
Laatste update: 8 december om 12:02

Manchester United en Borussia Dortmund zitten vrijdag om de tafel om te praten over een mogelijke huurdeal. De twee hoofdrolspelers: Donyell Malen en Jadon Sancho. Laatstgenoemde keert mogelijk op huurbasis terug naar Duitsland, terwijl de Nederlander begeerd wordt door Erik ten Hag. 

Eerder deze bracht BILD al naar buiten dat Malen onderdeel kan gaan worden van een ruildeal. Dortmund wil United-zorgenkind Sancho graag terughalen naar de Bundesliga, en is bereid om Malen naar Ten Hag te laten vertrekken, om zo de kosten te drukken. 

BILD is vrijdagochtend met een update gekomen, en meldt dat er later op de dag een ontmoeting plaatsvindt tussen beide grootmachten. Er zullen twee scenario's besproken worden: allereerst een huurdeal. Mocht die niet van de grond komen, dan is een definitieve transfer ook nog een optie. United moet dan wel 30 miljoen euro neerleggen, alleen dan zijn de Duitsers bereid Malen permanent van de hand te doen. 

De 24-jarige aanvaller heeft bij Dortmund nog een contract tot medio 2026. In de zomer van 2021 streek hij neer bij de ploeg van trainer Edin Terzic. Malen maakte sindsdien 92 keer zijn opwachting voor Die Borussen. Daarin was hij goed voor 24 treffers en zestien assists.