Geen uitfans meer bij Limburgse derby's

Limburgse derby's drie jaar lang zonder uitfans: 'Dit is de enige oplossing'

8 december om 12:13
Laatste update: 8 december om 20:16

Er is de komende drie jaar lang geen uitpubliek meer welkom bij de derby's tussen de Limburgse clubs MVV en Roda JC. Dat hebben de burgemeesters van Maastricht en Kerkrade besloten na overleg met de clubs, politie en justitie. 

Het rigoureuze besluit is genomen naar aanleiding van de geweldsincidenten tijdens het duel tussen Roda en MVV, van twee weken terug. De fans van beide clubs zijn echter al langer gebrouilleerd met elkaar, iets wat ook meespeelde bij de besluitvorming. 

"Ondanks alle maatregelen en onderlinge afspraken hebben we gezien dat een groep relschoppers voor ongeregeldheden zorgt. We kunnen dus helaas niet anders dan deze maatregel treffen. Heel zuur, want voor de echte beleving bij een sportieve derby hoort ook uitpubliek", aldus Petra Dassen, burgemeester van Kerkrade, opgetekend door het Algemeen Dagblad

Wim Hillenaar, burgemeester van Maastricht, vindt het belachelijk hoeveel politie er de afgelopen jaren nodig is geweest om de derby's niet te laten escaleren. "De politiemanschappen die noodzakelijk zijn om deze voetbalwedstrijden in goede banen te leiden staan in geen enkele verhouding meer. En desondanks worden in en buiten de stadions toch vernielingen verricht. Dit is niet langer te verantwoorden. Om dit te voorkomen is deze maatregel om de komende jaren zonder uitpubliek te spelen de enige oplossing."