Maguire Speler van de Maand november in Premier League

Maguire ziet renaissance bij United beloond worden: verdediger Speler van de Maand

8 december om 12:28

Harry Maguire is vrijdag uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Premier League. Een opsteker voor de verdediger, die geregeld het mikpunt van forse kritiek is. 

Maguire zal de prijs met open armen verwlkomen. De centrumverdediger maakte in de zomer van 2019 de overstap naar United, waar hij zich met wisselend succes langzaamaan ontpopte tot een zondebok. Afgelopen zomer leek hij nog dichtbij een vertrek naar West Ham United, maar Maguire knokte zich onder manager Erik ten Hag terug. 

De basissepeler maakte indruk tegen Fulham, Luton Town en Everton. United won al die drie wedstrijden in november. Ook incasseerde het geen enkele treffer in die ontmoetingen. "Ik had het niet kunnen doen zonder mijn teamgenoten, de staf en de fans. Jullie support wordt opgemerkt. Ik waardeer het", vertelt de international van Engeland. 

De andere genomineerden waren: Marcus Tavernier (Bournemouth), Raheem Sterling (Chelsea), Thomas Kaminski (Luton), Anthony Gordon (Newcastle United) en Jeremy Doku (Manchester City). Maguire treedt zaterdagmiddag voor het eerst aan als kersverse Speler van de Maand. Dan speelt United vanaf 16.00 uur de thuiswedstrijd tegen Bournemouth.