Ten Hag manager van de maand november

Honderd procent score én geen tegendoelpunten: Ten Hag manager van de maand

8 december 2023 om 13:20

Een fijne opsteker uit Engeland vooor Erik ten Hag. De trainer van Manchester United is verkozen tot Premier League 'Manager van de Maand' november. 

Onder leiding van Ten Hag behaalde United de maximale score in de competitie in november. Er werd gewonnen van Fulham (0-1), Luton Town (1-0) en Everton (0-3). Daarmee is United de enige ploeg uit de competitie die geen punten heeft verspeeld in die periode. Bovendien kreeg United in die wedstrijden geen enkele goal tegen in de Premier League. Ten Hag won de uitverkiezing van genomineerden Rob Edwards (Luton Town), Eddie Howe (Newcastle United) en Andoni Iraola (Bournemouth). 

Het is de derde keer dat Ten Hag de prijs wint. In september 2022 en februari 2023 werd hij ook verkozen tot beste manager van de maand. Alleen Sir Alex Ferguson won de prijs vaker als trainer van Manchester United: 27 keer maar liefst. De Schot voert daarmee de ranglijst aan. Op de tweede plaats volgt Arsene Wenger, die in zijn jaren bij Arsenal vijftien keer manager van de maand werd. Pep Guardiola bezet de derde plaats op de lijst. De manager van Manchester City heeft er elf. 

De prijs is een fijne opsteker voor Ten Hag die, afgezien van de resultaten in de Premier League, in november aardig wat tikken kreeg. Zo werd er met 0-3 verloren van Newcastle United in de EFL Cup en was Kopenhagen met 4-3 te sterk in de Champions League. Tegen Galatasary werd er 3-3 gelijk gespeeld door The Red Devils, waardoor Manchester United na vijf wedstrijden met vier punten onderaan staat in Groep A van het miljoenenbal.