Vitesse mist acht spelers tegen Heracles

Personele problemen voor Sturing: 'Doe ik graag, maar heb liever dat Vitesse wint'

8 december om 14:40
Laatste update: 8 december om 14:47

Edward Sturing kampt met grote personele problemen bij Vitesse voor de wedstrijd van zondag tegen Heracles Almelo. De coach moet maar liefst acht spelers missen. Dat biedt kansen voor de jeugd. 

Carlens Arcus is geblesseerd, terwijl Melle Meulensteen en Dominik Oroz geschorst zijn. Ook Davy Pröpper, Thomas Buitink, Miliano Jonathans, Fodé Fofana en Mica Pinto zijn niet fit. Dat zadelt Sturing op met een flinke puzzel. Op de rechtsbackpositie lijkt hoe dan ook een jonge speler te gaan spelen. De zeventienjarige Mats Egbring of de negentienjarige Giovanni van Zwam komen voor die plek in aanmerking. 

"Ik ken beide jongens goed", laat Sturing optekenen door De Gelderlander. De coach vertelt dat Van Zwam 'meer fysiek en ervaring' heeft, terwijl Egbring 'zijn hele leven' al als back speelt. "We moeten de keuze nog maken, maar dat gebeurt na de training van zaterdag."

Op de linkerflank is Gyan de Regt (21) een optie, nu Amine Boutrah weinig rendement noteert. "Ik heb graag jeugd in de basis, maar ik heb nog liever dat Vitesse wint", aldus Sturing, die nog niet zeker is van zijn opstelling. 

Vitesse - Heracles begint zondag om 16.45. Vitesse staat met acht punten gedeeld laatste. Heracles Almelo heeft vijftien punten en staat daarmee op de dertiende plek in de Eredivisie