Boëtius kan tekenen bij Sparta Rotterdam

'Eredivisie-terugkeer in de maak: Sparta legt contract voor half jaar klaar'

8 december om 15:10
Laatste update: 8 december om 17:25

Sparta Rotterdam heeft een contract van een half jaar klaarliggen voor Jean-Paul Boëtius, meldt Rijnmond. De voormalig Feyenoorder traint al een tijdje mee op Het Kasteel om zijn fitheid op pijl te krijgen. Boëtius zou tot het einde van het seizoen kunnen aansluiten bij de selectie. 

Jeroen Rijsdijk is blij als de onderhandelingen met Boëtius definities zijn afgerond. "Het is altijd een waardevolle versterking als iemand met een aantal jaar ervaring in de Bundesliga bij een club als Sparta meetraint", begint de trainer van Sparta zijn verhaal. "De afgelopen maanden moest hij eerst fit worden, omdat hij een fysieke achterstand had. Hij is nu steeds fitter aan het worden en het is altijd fijn als een ervaren kracht aan kan sluiten."

Het is nog wel de vraag op welke positie de 29-jarige Nederlander ingezet gaat worden. Boëtius speelde in Duitsland vooral op het middenveld, maar begon zijn carrière als buitenspeler. Sparta lijkt het meest behoefte te hebben aan een vleugelaanvaller, omdat de bezetting daar het dunst is.  

Boëtius is na zijn avontuur in Duitsland bij Mainz 05 en Hertha BSC transfervrij geraakt. Hij speelde 143 wedstrijden in de Bundesliga en daarvoor onder andere 109 wedstrijden in de Eredivisie voor Feyenoord.