Kwakman over Minteh tegen Volendam

Kwakman begreep niets van Feyenoord-aanvaller: 'Altijd maar op goed geluk bij hem'

8 december 2023 om 15:13

Kees Kwakman begreep donderdagavond niets van het spel en de reacties van Yankuba Minteh tegen FC Volendam. De analist zag de aanvaller stuntelen met zijn acties en daarna ook nog eens apart reageren toen hij werd gewisseld.

"Als jij een bal voorgeeft, staan er natuurlijk veel verdedigers in de zestien", legt Kwakman bij ESPN uit over het spel van Minteh. "Je moet dan wel kijken, kijk gewoon waar je ploeggenoten staan. Dat geeft ook irritatie bij je medespelers. Natuurlijk moet je als buitenspeler acties maken en daardoor verlies je wat vaker de bal. Maar je moet hem af en toe ook terug aan Lutsharel Geertruida geven. Het is altijd op goed geluk bij hem en dat zat er vandaag niet in."

Minteh werd volgens Kwakman ook terecht gewisseld, maar de reactie van de Gambiaan kon de analist niet begrijpen. "En dan reageer je ook nog zo geïrriteerd als je eraf wordt gehaald. Ik mag hopen dat dat is omdat hij voelt dat hij het niet lekker heeft gedaan. Dat hij toch wel begrijpt dat hij werd gewisseld."