Dost komt buurten bij NEC

Dost brengt emotioneel bezoek aan NEC: 'Alleen maar knuffels en high fives'

8 december om 15:35
Laatste update: 8 december om 20:16

Bas Dost is voor het eerst sinds zijn ineenstorting op bezoek geweest bij NEC, tot groot genoegen van trainer Rogier Meijer en de Nijmeegse selectie. 

De spits schoof vrijdagochtend aan bij het ontbijt van de Nijmegenaren en was ook aanwezig tijdens de wedstrijdbespreking voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle van zaterdag. Daar hield Dost een 'indrukwekkende' speech, vertelt Meijer in het AD. "Ik vond het heel emotioneel, omdat we Bas voor het eerst weer hebben gezien. Ik zag alleen maar knuffels en high fives tussen hem en zijn ploeggenoten. Er was veel applaus en respect. Iedereen is zo blij."

Dost zakte op 29 oktober in elkaar op het veld en moest gereanimeerd worden. Inmiddels is er bij hem een defribrillator geplaatst. Of Dost ooit nog terugkeert op de Nederlandse voetbalvelden is nog niet bekend. Daar heeft NEC het ook nog niet over gehad met de spits, vertelt Meijer. "Hij moet eerst herstellen van de ontsteking en de operatie. De bal ligt bij hem, dat zullen we dan wel zien." Een tijdsbestek wil de trainer er dan ook niet aan hangen. "Dat is allemaal speculeren."

NEC hield woensdag 'voor Dost' stand in het restant van de wedstrijd tegen AZ. Dat de spits nu langskomt bij de club, noemt Meijer 'geweldig'. "Het geeft een positief gevoel dat we hem weer in de armen hebben kunnen sluiten en dat hij onderdeel is van het team. Dit was het mooiste moment van de afgelopen zes weken.”