Olij over Sparta en de wedstrijd tegen Ajax

Voormalig Ajax-target Olij met Sparta naar ArenA: 'Ajax blijft altijd anders'

8 december om 16:10
Laatste update: 8 december om 16:32

Nick Olij denkt dat Sparta genoeg kansen heeft om een resultaat te behalen bij Ajax. De doelman van de Rotterdammers maakte een prachtig anderhalf jaar mee en kan dat nog niet helemaal beseffen. Mede omdat er tegen Ajax gepresteerd moet worden.

"Ik heb er nog niet bij stilgestaan wat er in de afgelopen anderhalf jaar is gebeurd", vertelt Olij op de officiële kanalen van de Rotterdammers. "Een hoop positieve dingen, dus dat is alleen maar leuk. Je hebt ook meer ervaring gekregen en je kan situaties beter herkennen. Als collectief hebben we ook een hele mooie groep bij Sparta en dat kan ons veel kracht geven."

Olij heeft niet direct meer zenuwen voor de grote Johan Cruijff ArenA. "Ik denk dat je naar elke wedstrijd uitkijkt. Natuurlijk is Ajax iets anders, door het grote stadion en de kwaliteit van de spelers. Maar verder is het niet anders dan een normale wedstrijd. We hebben ons op de juiste manier voorbereid op deze wedstrijd, dus we gaan zien wat ons te wachten staat."

De doelman ziet ook nog genoeg kansen voor Sparta tegen de Amsterdammers. "Ajax zit in een stijgende lijn met een aantal goede overwinningen. Het is nu een ander Ajax dan een aantal maanden geleden. We zijn goed voorbereid op de individuele kwaliteiten die Ajax heeft en dat moeten we gaan toepassen. Je weet dat ze met het publiek erachter meer druk op ons zullen zetten. Dan kunnen wij misschien in onze kracht komen."