Van Hanegem over Volendam

Van Hanegem ergerde zich dood aan Eredivisie-ploeg: 'Zo negatief, echt schandalig'

8 december om 18:12

Willem van Hanegem heeft met heel veel irritatie naar FC Volendam gekeken afgelopen donderdag. Dat vertelt het clubicoon van de Rotterdammers in Willem & Wessel de podcast van het Algemeen Dagblad. Van Hanegem kon uiteindelijk wel begrijpen dat Volendam een verdedigende speelstijl hanteerde.

"Ik had er zo de pest in", vertelt Van Hanegem die ook zei dat hij eerder dan het laatste fluitsignaal naar bed ging. "Ik dacht nog godver het zal toch niet waar zijn. Dan heb je ook nog dat Volendam dat zo negatief aan het voetballen was. Dat was echt schandalig. Toen het afliep en Volendam had verloren dacht ik wel, gelukkig. Maar aan de andere kant is dat natuurlijk ook hun goed recht."

Toch kon Van Hanegem uiteindelijk ook wel in de verdedigende speelstijl van de Volendammers komen. "Natuurlijk mogen zij vol verdedigen en het is aan ons om dan die muur te slachten. Het is ook niet eerlijk natuurlijk. Zij vechten voor lijfsbehoud en hoe ze dat doen, dat is niet mijn pakkie aan. Het is wel reëel natuurlijk. Maar ik ben wel heel erg blij dat het uiteindelijk nog goed kwam."