Twente pakt na horrorstart tóch drie punten tegen Excelsior door knappe comeback

Twente komt horrorstart te boven en dankt Van Wolfswinkel in knappe comeback

8 december 2023 om 22:00
Laatste update: 8 december 2023 om 23:26

Na een valse start heeft FC Twente tóch de wedstrijd tegen Excelsior weten te winnen. In eigen huis kwam de ploeg van Joseph Oosting op een 0-2 achterstand tegen de Rotterdammers, maar mede dankzij een rode kaart voor Excelsior-back Arthur Zagré maakten de Tukkers de achterstand goed en wist het met 4-2 te winnen.

Binnen tien minuten wist Excelsior op voorsprong te komen. Aanvoerder Redouan El Yaakoubi wist de bal goed te onderscheppen en stuurde Tottenham Hotspur-huurling Troy Parrott de ruimte in. De spits troefde Robin Pröpper op snelheid af en wist de bal met zijn linkerbeen langs doelman Lars Unnerstall te krijgen. Niet veel later zorgde de Rotterdammers voor een nog grotere verrassing, door de marge te verdubbelen. De Tukkers gaven op slordige wijze een corner weg, die door Julian Baas de zestien in werd geslingerd. Lazaros Lamprou kon de bal met het hoofd verlengen, waarna Sven Nieuwpoort de bal het laatste zetje gaf: 0-2.

Tien minuten na de 0-2 kreeg Excelsior dan toch een domper te verwerken. Twente-speler Daan Rots werd door de lucht aangespeeld, en zijn directe tegenstander Arthur Zagré trachtte ertussen te komen. De linksback raakte Rots echter, waarna arbiter Ingmar Oostrom niets anders kon dan de rode kaart tonen. Twente zet direct aan om de aansluitingstreffer nog voor rust te maken, wat uiteindelijk lukt. In de blessuretijd van de eerste helft kopt spits Manfred Ugalde van dichtbij binnen.

In de tweede helft gaat Twente op jacht naar de gelijkmaker, die niet uitblijft. Na een uur spelen is het Ricky van Wolfswinkel die een strafschop mag nemen, en koel blijft: 2-2. Daar laat de goaltjesdief het niet bij. De club uit Enschede drukt door en uiteindelijk moet Excelsior in de tachtigste minuut de 3-2 slikken, als Van Wolfswinkel op aangeven van Ugalde zijn tweede binnenprikt. Het feest in Enschede wordt nog groter, als Younes Taha vanaf dertig meter besluit te schieten. De technicus ziet zijn schot in de kruising belanden, waarmee Twente op een 4-2 voorsprong komt.